Teambuilding > De Monniken Smokkelroute

Een leuke en originele oriëntatierally doorheen één van de mooiste stukken van de Amblève vallei en doorheen de oude stad Stavelot. Een fantastische en indrukwekkende ontdekkingstocht langs hele kleine dorpjes en een ongerepte natuur.

De bedoeling voor de teams is om verschillende ‘checkpoints’ met elkaar te verbinden, en dit met behulp van een gedetailleerde stafkaart en kompas of GPS-toestel. Bij deze checkpoints zijn leuke interactieve groepsopdrachten voorzien. De teams krijgen tevens een rugzak waarin nuttige voorwerpen zitten (mes, touw, kaart, kompas, …).

Alle opdrachten worden in een gezellige en ontspannen sfeer georganiseerd door ervaren en professionele instructeurs. Het betreft een tocht van ongeveer 6 à 7 km en haalbaar voor iedereen met een normale fysieke conditie.

De verschillende teams zullen in de voetsporen treden van de monniken die indertijd etenswaar moesten smokkelen van het platteland naar de abdij. Het ging hier om producten die ze in de boerderijen konden krijgen: boter, kaas, ham, bier, wijn, etc. Deze levensmiddelen smokkelden de monniken de abdij binnen voor het arme volk dat binnen de muren van de abdijstad leefde. De bevolking werd geteisterd en geterroriseerd door de verschrikkelijke “Wibald” en zijn garde. Wibald was de heerser in de Abdijstad, een soort van kardinaal die zeer rijkelijk leefde.

De monniken waren dus solidair met de bevolking en moesten een gevaarlijke route afleggen met hun ezeltjes en ervoor zorgen dat ze niet gezien en opgepakt werden door de garde van Wibald.

Check-points (hiervan worden er 3 à 4 voorzien – afhankelijk van de groepsgrootte)

  • C’est Belge: De teams worden midden in de bossen door pater “Père Total” ontvangen voor een leuke proeverij; een soort van blinde test: de teams proberen de smaken van verschillende soorten Belgische kazen en bieren te herkennen.
  • De Laserstraal: Een laserstraal moet worden doorgegeven met behulp van spiegeltjes. De straal moet een bepaald doel raken en dit binnen een zo kort mogelijke tijd. De teams moeten dus voor een strategie afspreken.
  • Het Moeras: Met behulp van drie grote houten planken en zes kratten zal het team een strategie moeten bedenken om het hele team over het moeras te krijgen zonder erin te vallen. Ze zullen een constructie moeten bouwen waarmee ze het team + het materiaal aan de overkant krijgen.
  • Giant Web: Reuze spinnenweb van zo’n 8 meter lang waardoor het team zich een weg zal moeten banen, zonder de draden aan te raken. Als extra moeilijkheid plaatsen wij belletjes aan de draden. Enkel een duidelijke strategie en vooral het consequente gevolg hiervan geeft de mogelijkheid om veel punten te scoren.
  • The Puzzle: Leuk communicatie- en observatiespel waarbij een of twee deelnemers uit het team een schaalmodel van een bepaalde constructie bestuderen en dit vervolgens zo nauwkeurig mogelijk doorgeven aan de rest van het team. Zij moeten namelijk deze constructie met touw en rondhout in het groot nabouwen.
  • Harmony: Communicatiespel dat gebaseerd is op het principe “lopend vuurtje”. Enkele teamleden bekijken een tekening, die veel details bevat. Daarna hebben ze enkele minuten de tijd om zo volledig mogelijk aan de tweede groep verslag over te maken. De tweede groep geeft het weer door aan de derde groep en zij moeten dan een aantal vragen beantwoorden.
  • De Verboden Cirkel: Ieder team moet een strategie uitwerken om de ballen uit één tonnetje te krijgen dat midden in de grote verboden cirkel bevindt, in een ander tonnetje te krijgen dat zich ook in de verboden cirkel bevindt. Hier voor krijgen ze vier stukken touw en een versleten binnenband ter beschikking.

De activiteit duurt ca. 4 uur en gaat door in de regio Stavelot-Coo.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.