Teambuilding > De Paardenfluisteraars

De Paardenfluisteraars - TeambuildingDe meesten hebben naar alle waarschijnlijkheid ooit de film ‘The Horse Whisperer’ gezien, waarin Robert Redfort optreedt als paardenfluisteraar en waarbij de mysterieuze relatie tussen mens en paard centraal staat.

Paarden fluisteren is een discipline die, in principe, iedereen kan leren en is voornamelijk gestoeld op de kunst van het ‘leiderschap’. Paarden zijn, ondanks hun imposante verschijning, in de eerst plaats prooidieren die louter respect tonen voor de mens wanneer deze zich kan opstellen als leider van de kudde. Het is voor een paard van levensbelang om alles wat er rond hem/haar gebeurt minuscuul te screenen, opdat er snel kan gevlucht worden mocht er zich een bedreigende situatie voordoen.

Een paard screent ook de mens dus heel erg snel en weet perfect wanneer iemand oprecht kan leiden of niet. Bij een fout signaal of de minste aarzeling valt de mens bij het paard door de mand en worden de rollen duidelijk omgekeerd.

Tijdens deze kennismakingsdag ‘horse whispering’ word je ingeleid in de taal van de paarden, hoe ze onderling functioneren en hoe de mens met hen kan communiceren via ‘leiderschap’ en ‘assertiviteit’. Men zal versteld staan hoe een kudde paarden functioneert, een harmonische hiërarchische structuur met sterke verticale banden. Paarden communiceren onderling zeer duidelijk en assertief (niet agressief) en er gaat geen tijd verloren aan misverstanden of misinterpretatie van signalen.

Deze workshop ‘paarden fluisteren’ is zeer interessant voor medewerkers of groepen die een goed functionerend team (moeten) vormen. De workshop geeft ons op een leuke manier stof om na te denken over ‘samen werken’ of het ‘leiden’ van een team of een groep en hoe men door individueel ‘snel, duidelijk en effectief’ te communiceren meteen een positief resultaat bereikt.

Voor deze workshop is er geen ervaring met paarden of paardrijden vereist.

Het praktische en actieve gedeelte van deze workshop gebeurt d.m.v. grondwerk met paarden, wat zeer rustig en basic verloopt met aandacht voor ieders kunnen en grenzen. De professionele demo’s die gegeven worden, laten wel het doorgedreven grondwerk zien.

Voor groepen van 5 tot max. 15 deelnemers op een vaste locatie in Vlaams-Brabant.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.