Teambuilding >> Help, Ik Zink !

Help, Ik Zink ! - Teambuilding Activiteit in het WaterHet teambuilding concept ‘Help, Ik Zink !’ biedt een funelement binnen een educatieve setting. Wat zou jij doen als je met je auto in het water belandt? Het gebeurt jammer genoeg meermaals per jaar, t.g.v. een glad wegdek, onvoorzichtige bestuurders op de baan, verstrooidheid, niet aangepaste snelheid, … Vaak is er een paniekreactie omdat de meeste mensen niet weten hoe ze moeten handelen.

‘Help, Ik Zink !’ is erop gericht om mensen verantwoord te laten handelen als ze met een auto te water raken. Belangrijke aspecten komen aan de orde, zoals het voorkomen van paniek en het in veiligheid brengen van zichzelf en de medepassagiers. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het gebruik van reddingsmiddelen en komen er technische aspecten van de auto aan de orde.

Ongeveer drie kwartier van de tijd wordt gebruikt voor een theoretische uitleg. In de resterende tijd wordt de theorie in de praktijk gebracht. De deelnemers worden onder deskundige begeleiding van de instructeurs in een auto te water gelaten. Verder worden er in het water allerlei oefeningen gedaan die van pas kunnen komen in een echte noodsituatie. Zo wordt bijvoorbeeld het zoeken naar slachtoffers en bevrijden van slachtoffers uit de auto ook geblinddoekt geoefend. Het water in b.v. een kanaal is immers niet zo helder en doorzichtig als dat van een zwembad.

De activiteit duurt 3 uur en is beschikbaar voor groepen tot max. 24 personen. Bij grotere groepen bestaat de mogelijkheid om twee opeenvolgende kortere versies van anderhalf uur in te plannen (voor b.v. 2 x 20 personen).

Alle elementen voor een perfecte teambuilding activiteit zitten in dit concept vervat: de groep groeit naar elkaar toe door de het uitdagende karakter van de activiteit, fun is gegarandeerd, maar de deelnemers krijgen ook iets aangeleerd dat van pas kan komen bij levensbedreigende situaties.

Deze activiteit gaat door vlak over de Nederlandse grens in Tilburg. Momenteel zijn we op zoek naar locaties in Vlaanderen waar we dit populair concept kunnen hosten.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.