Teambuilding >> Rond Uw Kot

Tijdens het ‘nieuwe normaal’, de anderhalve meter economie, ontdekken bedrijven massaal de kracht van online teambuilding activiteiten die verbindend werken en de communicatie tussen collega’s scherp houden.

Bij veel van deze remote teambuilding activiteiten valt echter het aspect ‘beweging in de gezonde buitenlucht’ weg en volgt men slaafs de aanbeveling ‘Blijf in Uw Kot’. Het adagio ‘mens sana in corpore sano’ indachtig, biedt Rond Uw Kot nu een gezond én veilig alternatief.

Het principe is simpel: elk team van 4 à 5 personen moet een reeks vragen beantwoorden via een APP op de smartphone. De vragen zijn thematisch gebundeld en zijn verschillend voor elke speler binnen een team. Het doel bestaat erin om binnen de 90 minuten zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden en de teamscore te maximaliseren. Echter… elke thematische vragenreeks kan maar worden geopend als de speler 400 stappen heeft gezet. De stappenteller in het GSM-toestel registreert het aantal stappen en kent per 400 stappen één badge aan de speler toe. Met elke verdiende badge kan elke speler één vragenreeks unlocken.

Welk team realiseert de hoogste score binnen de toegemeten tijd? En welk team ontwikkelt de beste strategie?

‘Rond Uw Kot’ kan perfect van thuis uit worden gespeeld. Bij aanvang van het spel wenst de spelleider iedereen welkom in een ZOOM- of Teams-sessie en worden de spelregels uitgelegd. Vervolgens kan elk team binnen zijn break-out room een strategie bepalen. Daarna gaat iedereen op pad in zijn eigen omgeving. het tempo bepalen de deelnemers helemaal zelf. Ondertussen kunnen ze zien waar de andere deelnemers aan het wandelen zijn, kunnen ze via de APP met elkaar chatten en de scorevoortgang van het team volgen. Als het einduur is aangebroken, blokkeert de spelleider het spel en komt iedereen weer samen in de virtuele meeting voor een nabeschouwing en uiteraard de huldiging van de winnaars.

Onderweg krijgen de deelnemers ook een reeks foto-opdrachten, waardoor er na het spel nog enkele leuke herinneringen overblijven voor de hele groep.

Dit spel kan volledig gepersonaliseerd worden met o.a. bedrijfsgerelateerde vragen. Ook de duur van het spel kan worden aangepast, evenals het aantal stappen waarmee een badge kan worden verdiend.

Dit is een online/remote teambuilding concept, beschikbaar sinds de COVID-19 crisis in 2020 en sindsdien erg populair.
Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.