Cocktail Recepten
Mojito
Ingrediënten
- 4 partjes limoen
- 8 muntblaadjes
- 50 ml Bacardi rum
- dash sodawater
- crushed ice
Bereiding
Snij een halve limoen in 4 partjes, stop 3 limoenpartjes in het glas. Pers de limoen uit met een muddler. Vul het glas voor de helft met crushed ice en schenk er 50 ml rum over. Voeg de muntblaadjes toe en roer het geheel stevig door. Doe het glas tot de rand vol met ijs en top het af met sodawater. Roer het geheel nog 1 keer goed door. Garneer het glas met een muntblaadje, 1 partje limoen en een rietje. Geniet ervan!
Deze cocktail is ook heerlijk te variëren door de rum te vervangen met Licor 43.
Green Coconut
Ingrediënten
- 20ml Rum
- 20 ml Malibu
- 20 ml meloen likeur
- 80 ml verse ananassap
- ijsblokjes
Bereiding
Koel het glas met ijsblokjes en vul de shaker met ijs. Schenk de Malibu, rum, meloen likeur en ananassap met de Jigger in de shaker. Sluit de shaker en schud de cocktail stevig.
Schenk de shaker uit met een strainer zodat het gebroken ijs niet in het glas komt. Maak de cocktail mooi door hem te garneren met een stukje ananas of stukje meloen. Proost.
Tonic 43
Ingrediënten
- 50ml Licor 43
- 15 ml citroensap
- 1 sinaasappelschijf
- 2 aardbeien
- 120 ml tonic
Bereiding
Vul een groot gin-tonic glas met ijsblokjes.
Schenk de Licor 43 over het ijs en pers de sap van een halve citroen uit in het glas. Voeg een sinaasappelschijf en 2 halve aardbeien bij de Licor 43.
Roer het geheel goed door met de barspoon. Schenk vervolgens de tonic bij de cocktail. Zorg nog 1 keer dat alles goed geroerd is en garneer het glas met een aardbei.
Geniet van deze heerlijke zomerse cocktail.
Pornstar Martini
Ingrediënten
- 45 ml vodka,
- sap van een halve limoen (15 ml)
- 10 ml vanille siroop
- 10 ml passievruchtensiroop
- eiwit van 1 ei
- inhoud van 1 halve passievrucht
Bereiding
Knijp een halve limoen uit in de tin in tin shaker. Voeg vervolgens 45 ml wodka, 10 ml vanille siroop, 10 ml passievruchtensiroop toe. voeg voorzichtig het eiwit van 1 ei toe toe en sluit de shaker goed. Shake stevig zodat het eiwit gaat schuimen.
Open de shaker en vul hem nu met ijs. Schud de shaker nu goed koud. Schenk nu je shaker uit in een martiniglas, maar houd het ijs is de shaker. Garneer de Pornstar Martini met de andere helft van de passievrucht.
Klaar is jouw Pornstar Martini. Extra genieten doe je met een shot champagne on the side.
Espresso Martini
Ingrediënten
- 45 ml wodka
- 30 ml Kaluha
- 50 ml verse espresso
Bereiding
Schenk de wodka, kaluha en de verse espresso met de Jigger in de shaker. Vul de shaker zonder ijsklonten zodat er schuim ontstaat. Vul de shaker vervolgens met ijs en schud de cocktail stevig.
Schenk de shaker uit met een strainer of met de shakers tegen elkaar zodat het gebroken ijs niet in het martini glas komt. Maak de cocktail mooi door hem te garneren met 3 koffiebonen. Proost.
Moscow Mule
Ingrediënten
- 45 ml vodka
- ginger beer
- sap van een halve limoen (15 ml)
- 1 dash Angostura bitters
Bereiding
Vul een tinnen beker met ijsklonten. Knijp een halve limoen uit over het ijs. Voeg vervolgens 45 ml wodka toe. voeg voorzichtig 1 dash Angosutra bitters toe en roer het geheel goed. Top af met gingerbeer tot het glas goed gevuld is.
Garneer met de uitgeknepen limoen en vul deze met een paar druppels angostura bitters. Klaar is jouw Moscow Mule.
Pina Colada
Ingrediënten
- 60 ml (donkere) rum
- 45 ml verse kokosmelk
- 60 ml verse ananassap
- schijfje ananas
- ananasblad
Bereiding
Schenk de rum, het ananassap en de kokosroom met de Jigger in de shaker. Vul de shaker met ijsklonten en schud de cocktail stevig.
Vul een tikiglas of groot longdrinkglas met crushed ice. Schenk de shaker uit met een strainer zodat het gebroken ijs niet in het glas komt. Maak de cocktail mooi door hem te garneren met een stukje ananas of een ananasblad. Proost.