Teambuilding > Team Cooking (Kookworkshop)

Team Cooking blijft een populaire teambuilding activiteit. Een kookworkshop in teamverband staat dan ook vaak op het verlanglijstje.

Na een welkomstdrankje en de briefing door de chef gaan de deelnemers aan het werk: iedereen steekt de handen uit de mouwen en helpt mee aan de mise en place, de bereidingen en de afwerking van de borden.

Na het harde werk volgt natuurlijk het recht op de beloning: eens alle gerechten voorbereid en/of klaargemaakt zijn, mag iedereen de benen onder tafel schuiven en het resultaat van het werk nuttigen.

Verschillende thema’s zijn mogelijk:

  • Italiaanse keuken
  • Belgische klassiekers
  • De Bistrokeuken
  • Thaise keuken, een keuken met pit
  • Sushi
  • Vegetarisch
  • Anti-allergeen: gegarandeerd glutenvrijof zonder lactose
  • Het beste uit de zee
  • Edele producten – foie gras, zeebaars, simmenthalrund
  • Fusion Food

Meer Teambuildend ?


Wens je iets dat méér teambuildend is dan een klassieke kookworkshop in groepsverband ? Dan hebben we de variant ‘De Keukenbrigade’. De deelnemers kiezen een chef, verdelen zich over vier gerechten en gaan dan zelf aan het werk. Net als een echte chef met zijn brigade doen ze samen de mise-en-place, de afwerking en de dressering (steeds onder het alziend oog van onze chef) en zorgen ze dat de gerechten op het juiste moment op tafel komen. Natuurlijk eet iedereen samen de klaargemaakte gerechten op!

Na afloop volgt een uitgebreide debriefing, waarbij onze chef de samenwerking tussen en binnen elk team analyseert, de kwaliteit en de bordschikking van de gerechten beoordeelt en de netheid en timing bespreekt. Een ideale teambuilding om de werking van uw medewerkers te beoordelen.


Meer Competitief ?


Wens je ook een competitie-element ? Dan kunnen we – vanaf 16 personen – de Team Cooking Battle aanraden. Bij dit concept worden de deelnemers verdeeld in verschillende groepen. Een klok geeft de tijd aan, want… de teams moeten, samen met de chef, binnen de opgegeven tijd een volledig menu klaarmaken. Bijkomende moeilijkheid: de chef heeft bokshandschoenen aan en mag dus zelf helemaal niets doen, enkel coachen, ideeën geven en bijstaan.

Nadien gaan alle deelnemers aan tafel om de creaties van de anderen te ontdekken en alle gerechten te degusteren. De chefs trekken zich nadien terug om te delibereren en de winnende ploeg te kiezen. Elk lid van het winnende team ontvangt natuurlijk een mooie prijs.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.