Online Teambuilding / Remote Teambuilding

De coronacrisis hakt(e) stevig in op onze economie. Niet alleen de rendabiliteit van vele bedrijven werd stevig op de proef gesteld, maar ook de bedrijfsprocessen werden compleet herzien. Zo gebeurde er een shift naar telewerken en thuiswerken. Daarnaast werden de sociale omgangsvormen compleet herbekeken: social distancing en handhygiëne werden in een mum van tijd geïntegreerd in het dagelijkse gedragspatroon.

Dat telewerken knabbelt aan de sociale cohesie van een bedrijf én aan de emotionele verbondenheid van werknemers met een bedrijf, behoeft intussen geen uitleg meer: thuiswerken werkt het individualisme in de hand, efficiënte communicatie (sowieso al een heikel punt voordat COVID-19 de kop opstak) wordt een nóg grotere uitdaging en beetje bij beetje brokkelt het cement af dat de medewerkers bijeen houdt en hun bedrijfsidentificatie in de hand werkt.

Om hieraan tegemoet te komen voorziet Events on the Move een aanbod van online teambuildings of remote teambuildings, die naast het klassiek aanbod in de markt worden gezet. Je vindt de beschikbare concepten hieronder.

01. Quiz’It ONLINE

Ons online quizsysteem kan in een mum van tijd beschikbaar worden gesteld voor alle medewerkers of voor een afgebakende groep werknemers. De quiz wordt beschikbaar gesteld op een apart subdomein dat voor jouw bedrijf is gereserveerd. De duur van de quiz is flexibel, net als de voertaal of het type vragen. Zo kunnen b.v. bedrijfsgerelateerde vragen probleemloos worden geïntegreerd. Er zijn diverse vraagtypes, waaronder ook multimediale vragen. Op het einde van de quiz zijn de resultaten en de ranking direct beschikbaar.

Deze quiz wordt individueel gespeeld. Dit soort activiteit versterkt de identificatie van de medewerkers met het bedrijf. Het competitief element consolideert tevens de band met de collega’s.

Deze quiz kan op elk mogelijk moment worden ingepland of beschikbaar gesteld: op een afgesproken datum & dagdeel, op een vast moment tijdens de week (b.v. op vrijdagnamiddag als aanloop naar het weekend) of als energizer vóór, tijdens of na een webinar.

Beschikbaar in Nederlands en Engels.

Meer Info Opvragen

02. Quizzio ONLINE

Dit live quizconcept brengt de échte quizervaring naar de werkplek, ongeacht of dit de bedrijfswerkplek of het thuisbureau van de medewerkers is. Een presentator gidst de deelnemers live doorheen de quiz vanop het Zoom platform. Hij zorgt voor de nodige animatie, presenteert via schermdelen foto’s en ander multimediaal materiaal, praat de verschillende thematische rondes aan elkaar en communiceert regelmatig de tussenstanden. De deelnemers volgen zijn doen en laten op de PC of laptop en vullen op een tweede device (laptop, tablet of telefoon) de antwoorden in. Een jury zorgt voor snelle resultatenverwerking.

Deze quiz wordt uiteraard op een vast moment gespeeld. De deelnemers kunnen individueel of in teamverband spelen. In dat laatste geval is het teambuildend aspect alomtegenwoordig, doordat intern een duidelijke rolverdeling kan worden afgesproken. In dat scenario worden ook extra rode draad opdrachten beschikbaar gesteld aan de teams.

Enkel beschikbaar in het Nederlands.

Meer Info Opvragen

03. HAKA ONLINE

Wat brengt meer energie én fun dan een workshop HAKA? Speciaal voor deze Corona-crisis ontwikkelden we een energizer-versie van dit concept. In een korte workshop van 10 à 15 minuten verzamelen we een groepje deelnemers op het ZOOM-platform en zorgt onze HAKA-instructeur voor een onvergetelijk HAKA-moment.

Ideaal om de werkdag mee te starten, als opener of afsluiter van een webinar, als tussendoortje of gewoon als toegangspoort naar het weekend. Zelfs een stukje competitie kan worden geïntegreerd en eventueel kan ook de hele familie erbij worden betrokken.

Deze workshop wordt gebracht door Nieuw-Zeelandse trainers met Maori roots… the real stuff dus.

Enkel beschikbaar in het Engels.

Meer Info Opvragen

04. Blijf in uw Kot Stay at Home

‘Blijf in uw Kot’ is een teambuildingsactiviteit van 75 minuten waarbij het samenwerken en het samenbrengen van collega’s centraal staat. Hierbij zijn fun, competitie en uitdaging belangrijke waarden. Iedere deelnemer neemt van thuis (of vaniop kantoor) uit individueel deel aan deze activiteit maar behoort tevens tot een team, waarbinnen goed moet samengewerkt worden.

Elke deelnemer ontvangt vooraf via de post een enveloppe met daarin allerlei attributen, kaartjes en opdrachten. De inhoud van de enveloppe is verschillend voor elk teamlid. Hiernaast krijgt ieder team een unieke inlogcode voor een website. Het doel van het spel is dat je met je team binnen de tijd een groot aantal opdrachten weet op te lossen en dus zoveel mogelijk punten weet te behalen. Tijdens deze activiteit moeten de deelnemers contact met elkaar zoeken. Dit kan via verschillende platformen zoals Skype, Facebook, Whatsapp, Zoom of via een intern communicatiesysteem.

Indien gewenst is het ook mogelijk om het spel volledig digitaal te spelen. Dan krijgt iedere deelnemer een ‘digitale envelop’ toegestuurd per mail waar alle benodigdheden in zitten. Zo kun je sneller spelen en hoef je niet te wachten op briefbezorging via de post.

Na 75 minuten is het spel afgelopen en is het team met de meest behaalde punten de winnaar. Tijdens het spel kan de tussenstand worden opgevolgd. Speel je met één team? Geen probleem, want dan ga je natuurlijk voor de beste overall score.

Beschikbaar in Nederlands en Engels.

Meer Info Opvragen

05. The Black Hole La Casa de Papel

The Black Hole is een online zoektocht in verschillende rondes, momenteel opgehangen aan de hoofdpersonages van de populaire Spaanse Netflix serie La Casa de Papel. De deelnemers moeten diverse online opdrachten uitvoeren, codes kraken en logisch nadenken. Zo raken ze beetje bij beetje dichter bij het eindpunt van het spel.

The Black Hole kan individueel worden gespeeld, maar duurt in dat geval meerdere uren. Daarom lanceerden we ook een teamversie, waarbij een aantal toegangspoorten tot het scenario simultaan worden opengezet. Zo kan elk teamlid een deeltje van de zoektocht op zich nemen en kunnen de deelnemers elkaar helpen om sneller tot de oplossing te komen.

Enkel beschikbaar in het Nederlands.

Meer Info Opvragen

06. Corona – Zegen of Vloek ? Workshop

We leven in vreemde tijden. De vaste grond zoals we die lange tijd kenden, is onder onze voeten uit weggeslagen. Sommige mensen kunnen daar beter mee om dan anderen. Want het onbekende maakt ons bang.

Maar is het nodig om zoveel schrik te hebben? Kunnen we het niet iets anders aanpakken waardoor we het gevoel krijgen dat we niet enkel van de virologen en de medische wetenschap afhankelijk zijn? In deze workshop worden tools aangereikt om je te helpen wat sterker te staan en te beseffen wat je allemaal zélf kunt doen om je lichaam te helpen als het door een virus aangevallen wordt.

Enkel beschikbaar in het Nederlands.

Meer Info Opvragen

07. Creatief met Cocktails ONLINE

Met de online cocktail workshop organiseer je net eens die ándere teambuilding, zelfs in het COVID-19 tijdperk waarbij telewerken de norm is.

Tijdens de workshop worden naar keuze 2 of 3 cocktails of mocktails gemaakt. We sturen vooraf een cocktailbox naar het thuisadres van de deelnemers. Daarin zitten alle noodzakelijke ingrediënten om de lekkerste cocktails te maken, incl. een shaker, muddler, barspoon en jigger. De deelnemers mogen achteraf deze materialen behouden.

Het funelement en de sociale verbinding zijn gegarandeerd. En uiteraard zijn onze instructeurs rasechte cocktail experten.

Deze activiteit is ook perfect inzetbaar wanneer b.v. een deel van de medewerkers op kantoor aan het werk is, en de rest van thuis uit actief is. Met inachtname van de social distancing regels volgt een deel van de deelnemers in dat geval de workshop op kantoor, terwijl de thuiswerkers via de stream alles live kunnen volgen.

Er kan worden gekozen voor alchoholvrije en/of alcolholhoudende cocktails en de activiteit duurt 1,5 à 2 uur, naargelang er wordt gekozen voor 2 of 3 cocktails.

Beschikbaar in het NDL en UK.

Er geldt een minimum van 15 deelnemers.

Meer Info Opvragen

08. Crazy-X-Factor ONLINE

Crazy X-Factor is een online teambuilding activiteit die focust op durf, groepsgevoel en challenges. Een week vóór het gezamenlijk online moment ontvangen alle deelnemers een reeks potentiële – soms grensverleggende – opdrachten waaruit ze een keuze moeten maken en waarvoor ze (als ze de challenge aanvaarden) soms buiten de grenzen van hun comfortzone zullen moeten treden. Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer punten er te verdienen zijn. De bewijzen (foto’s en/of filmpjes) dienen vooraf te worden bezorgd aan de centrale dispatching.

Daarnaast mogen de deelnemers ook elkaar – optioneel – challengen.

Tijdens het gezamenlijke online moment presenteert de spelleider een bloemlezing van de ontvangen inzendingen en maakt hij de score bekend. De inzendingen die de live uitzending niet halen, worden na afloop van de online sessie beschikbaar gesteld in digitale vorm als blijvende herinnering aan een ongetwijfeld knotsgekke uitzending en eraan voorafgaande week.

Leer je thuiswerkende collega’s dankzij dit concept eens op een totaal andere manier kennen…

Dit inspirerend concept garandeert plezier, optimisme, enthousiasme en positivisme. Bovendien wordt niemand verplicht om deel te nemen en kan iedereen de grenzen van zijn eigen comfortzone bewaken. Wie opteert om toeschouwer te zijn i.p.v. deelnemer zal immers door de spelleider niet door de mangel worden gehaald. Maar ervaring leert ons dat 95% van de deelnemers gewoon actief deelneemt.

Meer Info Opvragen

09. Lachsessie / Lachworkshop ONLINE

We hebben de lach in ons, maar veel mensen lachen véél te weinig. We schrijven veel over het onderwerp, maar het is voor sommigen écht nodig om het lachen opnieuw aan te leren. Dit was de vaststelling van de stichter van de Lach Yoga, Dr. Madan Kataria, in Bombay in 1995.

Een online lachsessie werkt niet alleen bevrijdend en stressverminderend, maar ook verbindend. Gelukkige werknemers zijn productieve werknemers die het bedrijf en de organisatie een positieve uitstraling geven. Lachende werknemers bereiken meer, lijden minder aan stress en zijn minder ziek. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat lachen helpt om negatieve stress om te zetten in positieve stress waardoor men zich beter gaat voelen in lichaam en geest.

Een sessie duurt ongeveer 30 minuten en is beschikbaar voor groepen van 10 tot 50 deelnemers. Als er meer deelnemers zijn, worden opeenvolgende sessies georganiseerd. De workshop bestaat uit diverse leuke en ludieke oefeningen gecombineerd met relaxatietechnieken en brengt de deelnemers in een goede stemming en dichter bij elkaar.

Beschikbaar in NDL en UK.

Meer Info Opvragen

10. Inspirerende Exposés ONLINE

Inspirerende en ontspannende causerieën die je in groep en toch individueel beleeft. Het schept een band. Zeker als ze worden gebracht door een meester-verteller. Van cineast en cabaretier Lieven Debrauwer hebben we twee exposés in ons aanbod zitten. Een ideale break-out activiteit. Even een uurtje onthaasten, verrast worden en alle stress vergeten… Wellicht schuiven ook je gezinsleden graag aan.

  • Parfum – Een Passie. De privécollectie van Lieven Debrauwer bestaat uit 500 flacons en 130 parfums. Sinds zijn 18de is Lieven verzamelaar én gebruiker. Hij zocht flacons in de Parijse boetieks of op markten, hoorde verhalen in parfumhuizen en ontdekte tal van flacons én parfums met hun boeiende mythes en legendes. Tijdens een boeiende causerie krijg je antwoorden op vele vragen over parfum, hoor je schokkende feiten en boeiende anekdotes over het ontstaan van parfums, flacons, neuzen, waarom parfums van naam moesten veranderen, historiek van bekende en onbekende parfumhuizen en zelfs links met de kunsten: film, opera, schilderkunst, legendarische Hollywood sterren en hun grillen, … De voordracht is verrijkt met om en bij de 1.000 afbeeldingen en illustraties.
  • Geheimen van de Hollywood Musical. Lieven Debrauwer praat met enthousiasme over zijn favoriete ‘golden age’, de musicals uit de jaren ’50 en ’60. Een multimediapresentatie met héél veel visueel lekkers. Met véél foto’s, muziek- en filmfragmenten, maar vooral ook veel anekdotes, weetjes, geheimen en allerlei interessante aspecten over de glorietijd van de Hollywood-musical. Fred Astaire, Judy Garland, Liza Minnelli, Gene Kelly, Ann Miller, Cyd Charisse, Debbie Reynolds, Yul Brynner en vele anderen passeren de revue. Maar het gaat ook over ghost-singers, over kostuumtrucs, over de Oscars en over zoveel dat hij al lang weet en waarvoor hij staat te popelen om het te komen vertellen. Singin’ in the Rain, The Sound of Music, Cabaret, Oklahoma, Silk Stockings, Seven Brides for Seven Brothers, Brigadoon, The King and I, Easter Parade, Caroussel… al zijn en misschien ook uw favoriete musical klassiekers komen aan bod. Je krijgt vast zin om die oude musicals opnieuw te gaan bekijken.

Enkel beschikbaar in het Nederlands.

Meer Info Opvragen

11. Tafelrally

Wist je dat de allereerste autorally’s op een geheim parkoers plaatsvonden? Uiteraard was het verkeer toen véél minder druk dan nu, en waren dit soort activiteiten nog probleemloos mogelijk. Enkele minuten vóór de start ontving de copiloot een road-book en moest hij aan het kaartlezen slaan. Legendarische rally’s zoals Paris-Dakar werken nog steeds volgens dit systeem.

Er bestaan heel veel oriëntatiesystemen die in rally’s worden gebruikt. Maar nu – omwille van de social distancing – rally’s met 2 PK’s of huurwagens verboden zijn, is een tafelrally een leuk alternatief. Tevoren krijgen de deelnemers (al dan niet in teamverband) een reglementenboekje doorgestuurd, waarin de routesystemen uitgelegd staan. Zodra de tafelrally start, ontvangen ze een kaart met een te ontcijferen route. Her en der langs de kaartweg staan controleletters. Het startpunt van een enerverende zoekpuzzel. Welk team of welke deelnemer is het snelst én volgt de correcte route?

Als dit spel in teamverband wordt gespeeld, kunnen deelnemers met elkaar contact houden via een videoplatform of een Whatsapp groepje. Want één ding is zeker: vele ogen creëren de juiste route…

Meer Info Opvragen

12. Home & Away

Dit concept wordt gespeeld in teams van 3 personen, die vooraf dienen te beslissen wie zal presteren in welke opdrachtencategorie: fysieke prestatiesout of the box denken en algemene kennis.

De persoon die kiest voor de fysieke activiteit is de teamleider en de draaischijf van het concept. Hij/zij beschikt over een app (op Android of iOS, telefoon of tablet) en moet in de buurt van zijn/haar huis of bedrijf een aantal check-points bezoeken. Op het eerste check-point wordt de code bekend gemaakt waarmee de twee andere teamleden een website kunnen openen, waar hun een reeks opdrachten wordt voorgeschoteld. Hoe ver raken ze vóór de teamleider weer thuis of op kantoor is? Hoe efficiënt zijn hun prestaties? En bovenal hoe snel is de teamleider?

‘Home & Away’ is een interactief maatwerkconcept dat de interne concurrentie binnen een organisatie positief stimuleert en de samenwerking in kleinere projectteams een boost geeft. Ideaal als break-out activiteit. Maandelijks is een nieuwe versie beschikbaar.

Meer Info Opvragen

13. Virtual Team Empowerment

Teambuilding is nu juist meer dan ooit noodzakelijk. Voor de teamspirit, verbinding en focus. Vooral als 50% thuis werkt en de rest op kantoor op anderhalve meter afstand. Werk als team samen. Struin samen de horizonten af naar nieuwe kansen, ondanks alle uitdagingen en onzekerheden tijdens de COVID-19 periode.

Werk tijdens je setback aan je comeback als team. Om samen sterker een vliegende start te maken na de lockdown. Ondanks alle onzekerheden over het ‘nieuwe normaal’. Afwachten is geen optie. Stilstaan is achteruitgaan.

Investeer daarom in teamspirit. Doe aan virtual team empowerment met een combinatie van de volgende online teambuilding activiteiten:

  1. I Challenge You: teamleden dagen elkaar uit met inspirerende, grensverleggende en ludieke opdrachten.
  2. Cirkel van Waardering: teamleden uiten hun blijk van waardering.
  3. Inspanning & Ontspanning: van online teamwork-out (zweten) tot tai-chi, yoga en mindfulness.
  4. Roos & Stekels: wat is uitdagend in deze lockdown, wat is het positieve?
  5. #Samensterker: supportacties van teams gericht op goede doelen en kwetsbaren.

Elke sessie vindt plaats voor max. 15 deelnemers en duurt 60 à 90 minuten.

Bij voorkeur worden er 4 sessies georganiseerd op 30 dagen tijd, die worden gepresenteerd aan de deelnemers als een 30-Day Challenge.

Beschikbaar in het NDL en UK.

Meer Info Opvragen

14. Smash It !

Bij klassieke teambuilding concepten vormen de rondes met quizknoppen het meest geliefde onderdeel. Nu kunnen we deze ervaring ook aanbieden binnen een remote setting! Elke speler beschikt op zijn telefoon of tablet over een quizknop waarmee hij live verbonden is met de quizroom. De spelleider ziet wie eerst afdrukt, en die persoon krijgt als eerste de kans om te antwoorden. Is het antwoord fout, dan is de beurt definitief voorbij… althans voor deze vraag.

Dit concept biedt het ultieme spanningselement, want snelheid speelt soms een even grote rol als kennis… of durf. Want af en toe zit er ook wel eens een doe-opdracht tussen.

Een presentator gidst de deelnemers live doorheen de quiz vanop het Zoom platform. Hij zorgt voor de nodige animatie, presenteert via schermdelen foto’s en ander multimediaal materiaal, praat de verschillende thematische rondes aan elkaar en communiceert regelmatig de tussenstanden. De deelnemers volgen zijn doen en laten op de PC of laptop – terwijl een extra telefoon of tablet zorgt voor de quizknop ervaring.

Ideaal voor kleinere groepen, met fungarantie. Interactief en teambuildend.

Meer Info Opvragen

15. Project Arrow

Deze hilarische online teambuilding activiteit kun je op afstand samen met elkaar spelen. Het betreft een spel waarbij verbinding en samenwerking centraal staan. Ideaal in tijden van digitale communicatie. Met Project Arrow motiveer je je collega’s, houd je de energie in je team en breng je mensen dichter bij elkaar!

Het verhaal is toepasselijk. De wereld verkeert in een crisissituatie van ongekende omvang. Het is aan de wereldleiders om dit snel op te lossen. Echter, in het verleden is gebleken dat zij eigenlijk helemaal niet goed met elkaar overweg kunnen. Om ervoor te zorgen dat de wereld niet vergaat, heeft een team specialisten een online tool ontwikkeld, genaamd ‘Project Arrow’. Hiermee kunnen de wereldleiders op een efficiënte en vakkundige manier elkaars kwaliteiten ontdekken en deze inzetten in een race tegen de klok.

In teams van 4 à 5 personen, waarin de spelers digitaal verbonden zijn, gaan jullie de strijd met elkaar aan. Iedere speler binnen een team is één van de bekende wereldleiders, zoals: Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jin Ping, Angela Merkel of Boris Johnson. De spelers krijgen vraagstukken, puzzels, raadsels en hersenkrakers waarmee zij punten en aanwijzingen kunnen verdienen voor het team. Zorg dat je optimaal gebruik maakt van elkaars kwaliteiten, scoor zoveel mogelijk punten en jullie komen als winnend team uit de strijd. Daarnaast krijgen jullie een aantal groepsopdrachten waarin één van de teamgenoten de leiding neemt. Coach je team naar de overwinning!

Aan het eind van het spel is er een gezamenlijke, virtuele prijsuitreiking, waarbij de uitkomsten van de extra opdrachten worden besproken.

Om de Online Teambuilding “Project Arrow” te spelen, staan de teamspelers met elkaar in contact via een video communicatie tool, zoals Zoom. Vanuit deze omgeving verzorgen we de gezamenlijke introductie. Na de uitleg gaan de teams uiteen in kleinere subsessies. De teams krijgen tussendoor steeds een update van de spelleider om elkaars puntentelling te kunnen volgen, waardoor het extra spannend wordt.

Meer Info Opvragen

Intussen blijven onze klassieke teambuilding concepten uiteraard beschikbaar. Wij werkten de afgelopen weken aan een veiligheidssysteem waarbij de kans op besmetting wordt geminimaliseerd. Enkele van de maatregelen zijn o.a. controle van de lichaamstemperatuur van deelnemers en medewerkers, het faciliteren van de handhygiëne tijdens het concept en controle op het principe van social distancing. Dit laatste staat overigens niét haaks op het teambuilding idee. Integendeel, nog meer dan vroeger zal communicatie een belangrijke rol spelen tijdens de concepten – één van de pijlers voor het optimaal functioneren van een team.