Teambuilding > Tapas & Bier

Foodpairing met bier krijgt steeds meer aandacht. In de workshop Tapas & Bier worden vier tot vijf gangen (naargelang van de beschikbaarheid van seizoensproducten) uit de wereldkeuken telkens met één of twee bieren gekoppeld.

Na een korte inleiding neemt onze sommelier de deelnemers mee op een culinaire ontdekkingsreis doorheen de wonderlijke wereld van het bier. De verschillende soorten bier worden geduid, evenals het productieproces. Na een initiatie in de methodologie van het bierproeven komen we uiteindelijk tot de kern van de zaak: het eigenlijke proeven. Wij zullen 6 verschillende bieren proeven waarbij natuurlijk alle benodigde uitleg en interessante weetjes worden verschaft.

Bij dit bierproeven stellen wij een degustatie van verschillende tapas voor, die telkens gekozen zijn in functie van het te proeven bier. Dit om steeds opnieuw tot een ‘mariage parfait’ te komen tussen gerechtje en bier. De sommelier legt met veel plezier het hoe en waarom van zijn keuzes uit.

Tijdens dit concept ligt de nadruk op het proeven en op de uitleg over pairing. Er wordt dus niet gekookt. We hebben ook een aparte ‘Tapas Cooking’ workshop van ca. 1.5 à 2 uur, waarbij de deelnemers onder begeleiding van een chef een aantal koude en warme tapas bereiden die naderhand worden gedegusteerd.

Informeer in geval van interesse ook naar onze tasting formules ‘Tapas & Wijn’, ‘Tapas & Champagne of Mousserende Wijnen’ of naar onze ‘Bier Tasting’, ‘Champagne & Mousserende Wijnen Tasting’ of ‘Wijn Tasting’.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.