Teambuilding > Whisky Tasting

Whisky, veruit de meest befaamde sterke drank, wordt over de hele wereld gedronken. Vaak wordt whisky vereenzelvigd met Schotland. De meest gedronken whisky komt inderdaad uit Schotland en ook in de supermarktrekken is hoofdzakelijk Schotse whisky te vinden. De wereld van de whisky’s gaat echter veel verder dan Schotland alleen. Landen als de VS, Ierland, Canada en Japan hebben ook een befaamde reputatie als het op whisky aankomt.

Om deze veelheid aan whiskysoorten te kunnen bevatten is een Whisky Tasting een ideale activiteit.

Bij aanvang van de whisky tasting wordt een historische inleiding van whisky gegeven. Daarna komt het geografische aanbod van whisky aan bod. Vervolgens staan we stil bij verscheidene distillatie- en bereidingstechnieken die gebruikt worden om whisky te produceren en bekijken we de invloed hiervan op de smaak. Termen als pot still, single malt, Speyside of Islay zullen na afloop van de whiskytasting geen geheimen meer kennen.

Nadien kan de whisky tasting echt beginnen en start het proeven. Het assortiment dat geproefd wordt okan op maat worden samengesteld. Voor groepen die nog weinig of niets afweten van whisky bieden we als instappakket een assortiment van whisky’s over de hele wereld aan. Gaande van Schotse en Ierse blended of single malt whisk(e)y’s tot Amerikaanse rye’s en Japanse whisky’s.

Wanneer de groep al kennis heeft van whisky kan u zelf bepalen wat u aan bod wil laten komen tijdens de whiskytasting. U kan bijvoorbeeld opteren om enkel single malts uit de Schotse Highlands te proeven. Of specifieker: enkel whisky’s uit de Speyside-regio van minimaal 18 jaar oud, een volledig assortiment Japanse whisky’s of een assortiment whisky’s uit minder bekende regio’s als India, Zuid-Afrika of zelfs België. Ook combinaties zijn mogelijk. Het pakket is met andere woorden volledig aanpasbaar aan uw wensen.

Qua formules bieden we een tasting van 9, 7 en 5 whisky’s aan. Deze duren respectievelijk 2 uur, 1,5 uur en 1 uur.

Deze workshop is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.