Teambuilding > Bushcraft Experience

Bushcraft ExperienceBen je op zoek naar een echt avontuur onder collega’s? De Bushcraft Experience is een tweedaagse voor wie een echte immersie in de natuur wil beleven en de natuur wil begrijpen. Leer twee dagen te overleven zoals een onverschrokken jager, zonder het aangename te vergeten!

Deze tweedaagse vindt plaats in de regio Stavelot – Coo. Je verlaat het kleine dorp Coo dat het laatste dorp is vóór het grote natuurgebied. Het is een ongastvrije streek en nog altijd miskend door de dorpsbewoners. Aan boord van je kajak vertrek je te water op verkenningsmissie die onderweg enigszins zal worden verstoord. Je bent verloren en moet het dorp trachten te bereiken maar vooral de middelen vinden om tot dan te overleven.

Dag 1

 

09:00 uur: vertrek op missie met uw groep verkenners. We vertrekken per kajak aan de oevers in Coo tot een bepaald punt… (8 km)
10:30 uur: Gelukkig is de groep samengesteld uit bedreven verkenners. Je verkenningsopdracht valt enigszins in het water maar zonder dat je het weet begint hier het echte avontuur! Gedurende twee dagen zul je in een totaal ruige en wilde natuur terechtkomen. De natuurmars kan beginnen maar eerst moet je je oriënteren (verschillende technieken). Onderweg pluk je wat eetbaar is en je leert een waaier onbekende dingen over wat je omringt. Jullie beginnen een vaste band te smeden!
Een jagersandwich is voor de lunch voorzien.
17:30 uur: Na jullie talrijke ontdekkingen gaat het avontuur verder tot aan het basiskamp. Dit bevindt zich in volle natuur en de gids denkt dat het nu tijd is je Wild Camp op te zetten. Wat is een «shelter»? Jullie zetten de schuilplaats voor de nacht in elkaar: op en top natuur!
19:30 uur: Ontdekking van de wilde keuken: wat jullie geplukt of gevonden hebben, wordt klaargemaakt (insecten, planten, kruiden enz.)

 

Dag 2

 

06:00 uur: Operatie Wild Watch, een benadering van het wild bij dageraad aan de hand van verschillende eeuwenoude technieken
08:00 uur: Ontbijt en opbouw van een natuuroven om brood te bakken.
09:00 uur: Wild Skills: onmisbare technieken om je paleo uitrusting te vervaardigen die voor de klopjacht nodig is (speer, …), te bepalen of het rivierwater drinkbaar is
en geneesmiddelen voor te bereiden op basis van wilde planten.
12:00 uur: afbraak van het overlevingskamp en terugtocht naar Coo. Een jagersandwich is voor de lunch voorzien.
14:30 uur: aankomst in Coo via een death-ride van 120m boven de Amblève. Eénmaal beneden kom je in de beschaving terug! Je bent gered!

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.