Teambuilding > Vier op een Rij

In het teambuilding spel Vier op een Rij draait alles rond het gebruik van walkie-talkies. Dit communicatiemiddel heeft als zeer groot voordeel dat communicatie met meerdere personen op verschillende plaatsen tegelijkertijd mogelijk is. Iedereen die dat wil, kan op hetzelfde kanaal meeluisteren (of afluisteren) wat er gezegd wordt.

Dit spel vindt plaats in de omgeving van een oud fort regio Antwerpen. Het wordt in principe gespeeld door 2 teams. Elk team krijgt 4 walkie-talkies. Zo kunnen ze 4 subgroepen maken van ongeveer 2 à 3 personen per walkie-talkie. Daarnaast krijgt elke subgroep een kaart van het fort en de omgeving ervan. Op deze kaart staat een raster getekend van ongeveer 1 op 1 km. In elk rastervak staat een punt aangeduid. Snelle strategiebepaling, gerichte communicatie en overleg zijn vanaf nu essentieel.

Doel is om een aantal punten in te nemen op het terrein, zodat op het plan ‘4 op een rij’ wordt gevormd. Het team dat als eerste deze individuele punten bereikt, krijgt daarvoor scores toegewezen door de centrale (die met een aantal kritische vragen de posities van de groepen checkt).

Het spel wordt gespeeld tot alle mogelijkheden tot het maken van een ‘volledige’ rij uitgeput zijn. Tevens bestaat de mogelijkheid dit spel met 3 subgroepen te spelen, zodat er ‘3 op een rij’ gevormd wordt.

Alles draait rond strategie, leiderschap, communicatie en oriëntatie. De afstanden zijn beheersbaar, wat dit spel geschikt maakt voor alle leeftijden.

Duurtijd van dit spel bedraagt ongeveer 2 uur.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.