Teambuilding > Zeilen op Zee

De zeilen hijsen, overstag gaan, de spinnaker trekken, in wedstrijdverband of in vloot, deze formule staat je toe te proeven van het magische van de zeilsport. Het concept Zeilen op Zee beantwoordt aan een perfecte combinatie van teambuilding en een top-level zeilbelevenis op exclusieve zeiljachten.

Een zeilschip runnen vereist teamwork om succes te boeken. De crew en skipper vormen één team dat hetzelfde doel nastreeft. Door de krachten en know-how te bundelen, zal het team er in een mum van tijd in slagen de boot onder alle omstandigheden te beheersen: zeilen hijsen, trimmen, manoeuvres coördineren, …

De bedoeling is dat de deelnemers, na de briefing, van het begin tot het eind actief meewerken voor het besturen van de boot. De professionele schipper die altijd meevaart, zal enkel mondelinge uitleg geven. Het zijn dus de deelnemers zelf die de zeilen hijsen, overstag gaan, het roer in handen nemen, … Regelmatig zullen de deelnemers andere taken moeten uitvoeren zodat, op het einde van de initiatie, iedereen elke taak zal hebben uitgevoerd.

Geen zeilervaring vereist. Mogelijkheid tot combinatie met wavekarting, offshore powerboating en/of  een zeilregatta (wedstrijd).

Cateringmogelijkheden: ontbijt op de boot, lunch op de boat of op de steiger, full bar aan boord, BBQ, visschotel, …

Dit concept kan doorgaan in Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge of Cadzand (in Zeeland, vlak naast Knokke).

Op deze laatste locatie is het ook mogelijk om de Zeeuwse binnenwateren te bevaren met typische platbodem klippers. Tijdens deze Clipper Sailing geeft de professionele schipper die altijd meevaart alle uitleg en motiveert hij de deelnemers om de zeilen te hijsen, overstag te gaan, het roer in handen te nemen, rekening te houden met stroming, golven, zandbanken, … We varen dan in het natuurreservaat de Oosterschelde en langs de Deltawerken, Neeltje Jans – zalig genieten van de vele uitgestrekte uitzichten land en zee. Indien de deelnemers niet willen meehelpen maar enkel willen genieten van een zeiltocht op een exclusieve klipper, zal de crew alles in handen nemen en ervoor zorgen dat dit mogelijk is! Een optie is om als afsluiter de schepen naast elkaar voor anker te leggen en een BBQ te houden.

Informeer ook naar ons Classic and Vintage Sailing aanbod en naar onze beschikbaarheden met vertrek in Zierikzee en Amsterdam.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.