Teambuilding > Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie TeambuildingCheckpoint Charlie is een mix tussen een oriëntatietocht en een dropping, waarbij de deelnemers vóór aanvang van het spel de vingers stevig aan de knoppen hebben. Eens alle parameters zijn ingesteld, is er geen weg meer terug en bereid je je mentaal & fysiek maar beter stevig voor op deze kuitenbijter, die ’s nachts nog het allerbest tot zijn recht komt.

Dit is een hybride spel, waarbij alles digitaal verloopt (zonder begeleiders ter plaatse), maar waarbij jullie door onze onzichtbare begeleiders toch op de voet worden gevolgd.

Het principe is simpel. Jullie leggen een episch traject af in 4 etappes: van aan het gezamenlijk startpunt gaat het respectievelijk naar checkpoint Echo, checkpoint Papa, checkpoint India en het finishpunt checkpoint Charlie. De beginletters van elk van de vier check-points vormen het codewoord EPIC. Want dat het een epische tocht wordt, daar gaan we toch van uit.

Je maakt het als groep in de weken voorafgaand aan het spel zo simpel of zo moeilijk als je het zélf wil. Opteer je voor een werkelijk heroïsche tocht die quasi een volledige nacht duurt, of kies je voor 4 eerder korte maar nerveuze etappes? Leg je alles te voet af, of kruip je voor één of meerdere etappes liever achter het stuur van de wagen? Laat je de vier etappes direct op elkaar aansluiten of opteer je voor een pauze tussendoor? Zijn de vier etappes even lang of zit het venijn in de staart? Er bestaat zelfs een mogelijkheid om het thuisfront bij het spel te betrekken d.m.v. een rode draad opdracht.

Feit is dat er in elke etappe ook nog meerdere tussenpunten moeten worden bezocht, waar vragen moeten worden beantwoord, foto- of video-opdrachten moeten worden uitgevoerd of simpelweg moet ingecheckt worden zodat we er zeker van zijn dat je de correcte route aflegt. Dit zorgt ervoor dat de tussenstand (die overigens live kan worden opgevolgd) niet alleen wordt bepaald door de snelheid maar ook door de accuraatheid waarmee de opdrachten worden uitgevoerd of bepaalde vragen worden beantwoord.

Exact 24 uur vóór de start ontvangen de deelnemers een gedetailleerde briefing. Een etmaal later gaat Checkpoint Charlie van start. Teams bestaan idealiter uit 4 personen, en de deelnemers dienen te beschikken over een smartphone (met 4G, een browser en Whatsapp), een powerbank, (indien ’s nachts) een zaklamp of voorhoofdslamp, een fluojasje en uiteraard wat proviand of snelle suikers.

Optioneel kan er begeleiding ter plaatse worden voorzien (meerprijs) en/of kunnen extra praktische opdrachten worden geïntegreerd.

Van dit spel bestaat ook een ‘ULTRA EPIC’ versie in max. 9 etappes (meerprijs). Dit laatste is van toepassing als de duur van het spel langer dan 8 uur bedraagt, bijvoorbeeld gedurende twee dagen.

Checkpoint Charlie kan worden georganiseerd in het Nederlands of Engels, op elke mogelijke locatie in binnen- en buitenland.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.