Teambuilding > Japanse Thee Ceremonie

Japanse Thee Ceremonie

De Japanse Thee Ceremonie is een eeuwenoud ritueel. Met elegante handelingen bereidt de teishu een kom thee voor de gasten. De gasten laten zich volledig onderdompelen in het moment. Chadō, of de weg van de thee, is nauw verweven met zen boeddhisme en mindfulness. Kom helemaal tot rust en treed in verbinding met jezelf en de andere gasten. Waan je even in Japan en vergeet de wereld om je heen.

Wij komen naar elke gewenste locatie met al het benodigde materiaal. Denk hierbij niet alleen aan alle materialen voor de ceremonie zelf maar ook aan een uitgebreide inkleding zoals een kamerscherm, bamboe matten, een kalligrafie, een bloemstuk, etc.

Alles wordt met de grootste zorg voorbereid om je ervaring zo authentiek mogelijk te maken. Het bloemstuk wordt samengesteld in lijn met het seizoen. De kalligrafie wordt met zorg gekozen om een boodschap passend bij jouw unieke sessie mee te geven. Terwijl onze teishu de ceremonie uitvoert, is ze gekleed in kimono.

De consumptie van een matcha-thee en een zoetigheid voor elke deelnemer zit inbegrepen in het pakket. We werken alleen met matcha van de allerhoogste kwaliteit.

De volledige ervaring duurt één uur tot twee uur, naargelang je wensen. Vooraleer we aan de ceremonie zelf beginnen, wordt wat uitleg gegeven over de Japanse theeceremonie. Desgewenst kunnen we ook een kort meditatiemoment inlassen. Na de ceremonie is er ruimte om vragen te stellen en in interactie te gaan met elkaar. Dit kan in Nederlands, Engels, Frans of Spaans, naargelang de noden.

De ceremonie zelf duurt ongeveer twintig minuten voor één gast, langer bij meerdere gasten. Voor grote groepen doen we de ceremonie voor slechts één gast, waarna de andere gasten na de ceremonie thee krijgen. Bij kleine groepen wordt iedereen tijdens de ceremonie geserveerd.

Elke sessie wordt op maat samengesteld. Indien gewenst is er ook ruimte voor de deelnemers om met elkaar in interactie te gaan en te delen wat de theeceremonie met hen deed. Vaak ontstaan deze interacties spontaan.

Aan een kleinere, intieme sessie kunnen tot acht mensen deelnemen. Bij een grotere groep kunnen maximaal 25 gasten deelnemen. Het is ook mogelijk om een tweede sessie op dezelfde dag te boeken.

Alles wat bij een theeceremonie op verplaatsing komt kijken, zit inbegrepen in het pakket. Het pakket is dus inclusief gebruik van de materialen, jullie consumptie, alle voorbereiding en opruim etc. Enkel de verplaatsingskost wordt nog apart berekend.

Onze teishu woonde één jaar lang in Japan. Gedurende die periode studeerde ze theeceremonie, kimonotechnieken en kalligrafie. Ondertussen beoefent ze reeds tien jaar theeceremonie in de Urasenke traditie. Ze studeert nog steeds aangezien de theeceremonie een levenslange studie is. Ze is lid van de Chadō Urasenke Tankōkai Belgium Association en lid van de Urasenke theeschool in Kyōto, Japan.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.