Teambuilding > HAKA !

Haka is de naam van een groep ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Waarschijnlijk de bekendste haka is degene die al jarenlang door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks, vóór het begin van iedere wedstrijd wordt uitgevoerd.

De dans zelf bestaat uit een reeks gebaren, vaak beginnend vanuit een door de knieën gebogen spreidstand. Men spant zijn spieren en slaat er vervolgens op. Ook probeert men door een neertrekkende beweging de kracht van de goden vanuit de hemel naar beneden (in de krijger) te trekken. Daarnaast kan men nog variëren in gezichtsuitdrukking, zoals het oogwit en een lange tong laten zien.

De Haka fungeert dan ook als een soort strijdbare krijgersdans, die evenwel ook symbool kan staan voor de kracht en sterke identiteit van een bedrijf of departement.

Tijdens de Workshop Haka worden de deelnemers uitgedaagd om een eigen Haka dans neer te zetten. Uiteraard gebeurt alles onder professionele begeleiding.

Deze workshop Haka staat garant voor teambuilding en fun. Energie, leiderschap en expressie zijn extra elementen die deze activiteit bijzonder gegeerd maken.

Een referentiefilmpje vind je hieronder.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.