Teambuilding > Break The Ice

Laagdrempelig en met veel plezier een gezelschap kennis laten maken met elkaar? We hebben dé tool in huis om dit te doen. Break The Ice biedt de leukste ijsbreker en energizer, waarbij kennismaken, plezier en competitie centraal staan.

In meerdere rondes en teams ga je aan de slag met verschillende puzzelopdrachten en kennismakingsvragen. Het is natuurlijk eerst de taak om jouw teamgenoten te zoeken die dezelfde achtergrond of kleur op de telefoon te zien krijgen. Zodra je team compleet is ga je met elkaar een korte opdracht ontrafelen om direct dat echte teamgevoel te creëren. Hierna ga je pas echt kennismaken en ga je het gesprek met elkaar aan over verschillende onderwerpen.

Gebruik de tijd goed, want voor je het weet veranderen de schermen weer en moet je op zoek naar je nieuwe team en gaat de volgende ronde van start!

Iedere deelnemer scant met de telefoon een QR code om in het spel te komen. Iedereen voert zijn of haar eigen naam. Zodra alle deelnemers zijn geregistreerd, kan er gestart worden. Ieders scherm krijgt nu een bepaalde kleur of een patroon te zien. Nu is het de taak om in de ruimte 3 andere deelnemers te vinden die dezelfde kleur of patroon hebben op het scherm. Men krijgt een bepaalde tijd om op deze manier jouw team compleet te maken en te starten met de eerste ronde.

Als je met je team compleet bent is het de taak om met elkaar een korte puzzelopdracht op te lossen en hiermee punten te verdienen. Hierbij verschijnt er bij elke deelnemer een deel van de opdracht op het scherm en door out of the box te denken en creatief de spelonderdelen met elkaar te verbinden kom je tot een antwoord. Let op de tijd, want je hebt hiervoor maar enkele minuten! Zodra het antwoord bekend is voert iedereen deze in op zijn of haar eigen telefoon. Na de puzzelopdracht verandert het scherm en krijgen de deelnemers de tijd om een kennisvraag te beantwoorden. Deze kennisvraag is bedoeld om écht het gesprek met elkaar aan te gaan en meer over elkaar te weten te komen. Dit zijn vragen als: “Wat is je meest favoriete vakantiebestemming?” of “Waar ben je het meest trots op?” Ook deze antwoorden moeten weer individueel ingevoerd worden en zo kan er na het spel teruggekeken worden op deze antwoorden. Hieruit kunnen leuke en opvallende resultaten komen en komt men allerlei dingen over elkaar te weten! Deze vragen kunnen ook op maat gemaakt worden en gericht worden op het bedrijf of een bepaald thema. Denk hierbij aan: “Wat zou je nog willen bereiken binnen ons bedrijf?” of “Wat was je eerste indruk van ons bedrijf?”.

Na deze kennismakingsvragen en het gesprek is de eerste ronde voorbij en gaat de 2e ronde van start! Alle schermen van de deelnemers veranderen weer van kleur of patroon en nu is het weer te taak om je nieuwe team te zoeken. Afhankelijk van de beschikbare tijd en de groepsgrootte wordt het aantal rondes bepaald en de tijdsduur van de puzzelopdrachten en kennismakingsvragen. Bij een tijdsduur van 30 minuten wordt er uitgegaan van ongeveer 6 rondes waarbij je dus in 6 verschillende teams te werk gaat. Hoe meer rondes hoe meer collega’s je kan spreken!

Break the Ice is een ideale activiteit als inleiding van een seminarie of als start van een teambuilding concept. De deelnemers leren elkaar op een heel informele manier kennen of ze leren elkaar op een andere manier kennen. Bovendien zorgt het competitie-element voor een extra laagje.

We kunnen voor deze activiteit een begeleider ter plaatse voorzien, ofwel organiseren jullie dit zelfstandig en ontvangen jullie vooraf van ons alle informatie om dit te kunnen organiseren.

Interesse in dit concept ? Vraag een OFFERTE aan door hier te klikken.